. Різдвяного коропа запікають з імбирем та кунжутом | Набат-время знать больше

Різдвяного коропа запікають з імбирем та кунжутом

Пʼятниця, 06 січня 2017
18:40

Кухня

Різдвяного коропа запікають з імбирем та кунжутом

 
Коментувати
Роздрукувати

На різдвяному столі серед 12 традиційних страв обов’язковою є запечена риба. Її можна начиняти або поливати соусами.

«Коропа ніколи не фарширую овочами. Вони забивають смак. Замість того, щоб смакувати рибу, маємо звичайний гарнір, — каже Тетяна Бондарчук, шеф-кухар ресторану «Трембіта». — Щоб короп був соковитим, мариную в лимонному соусі. Хрустка скоринка з перчинкою виходить завдяки кунжуту та імбиру».

Автор: xn—-7sbbao3cdgdo.com.ua

Інгредієнти:

1,5 кг короп

по 3 ст. л. олії та лимонного соку, 1 ч. л. солі

чорного меленого перцю на кінчику ножа

1 ч. л. куркуми

2 ст. л. подрібненої зелені

1 стручок перцю чилі

1,5 см корінь імбиру

50 мл соєвого соусу

3 ст. л. кунжуту

Приготування:

При виборі риби треба звертати увагу на запах, стан зябрів та очей. Короп має пахнути водоростями. Зябра повинні бути рожевими, а очі — прозорими.

«Каламутність є першою ознакою протухлої риби. Таку навіть не варто нюхати. Продавці можуть якось відбити запах, а от з очима не дадуть ради. Хоча є умільці, які відрізують голову. Кажуть, це щоб рибина менше заважила. Буцім це для вас вигідніше», — радить кухар.

Свіжість також перевіряється на дотик. Злегка надавити на рибину пальцем. На шкірці не повинно залишитися ямки. Має бути пружною й відразу відновлювати форму.

Почистити рибу гострим ножем і зрізати зябра. Промити під холодною водою. Зябра не можна залишати. Вони зроблять страву гіркою.

Змішати олі, лимонний сік та чорний мелений перець. Для золотистого кольору кинути куркуму.

Помастити цією сумішшю рибу всередині і зовні. тавить на 20 хв. у холодильник маринуватися.

«Щоб ненароком хтось не проковтнув кістку, з двох сторін вздовж спинки коропа роблю невеликі глибокі надрізи. Мають бути навкіс на відстані 2 сантиметрів один від одного», — каже кухар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різдвяну форель запікають з мигдалевою «подушкою

У черевце покласти подрібнену зелень.При запіканні вона зробить рибу ароматнішою. Підійде петрушка, кріп або базилік.

Увімкнути духовку на 200 градусів, щоб прогрілася. Деко застити фольгою та покласти туди рибу.

Для соусу помити невелику гостру перчину, відрізати її кінчик. Через отвір вистукати насіння, а стручок порізати кружальцями. Завдяки цьому буде вполовину менш пекучим.

Почистити імбир і порізати тонкими півкільцями.

У мисці змішати перець, імбир, соєвий соус та кунжут. Полити сумішшю рибу з обох боків і замотати у фольгу.

Зменшити температуру духовки до 180 градусів і пече 50 хв. За 10 хв. до готовності розрізати фольгу на страві. Завдяки цьому утвориться хрустка скоринка.

Розкласти рибу на тарілки й подати теплою на стіл. Найкраще смакує з картопляним пюре або печеними овочами.

Источник

На ту же тему
Виджеты

Это место для ваших персональных виджетов. Ставьте из админки - рубрики, архивы, метки, календарь, свежие комментарии, произвольное меню и др.

Свежие записи
Набат-время знать больше © 2019 ·   Войти   · Наверх